Nieuws

Mens en robot in het magazijn

Voor een promotieonderzoek van de Erasmus Universiteit is er de afgelopen maanden bij het mbo college Logistiek & Vervoer een experiment ‘mens en robot in het magazijn’ uitgevoerd. In dit experiment werkten studenten in een warehouse van de toekomst met Automatic Guided Vehicle, AGV. Vooraf vulden de studenten een persoonlijkheidstest in, waarna ze op drie verschillende manieren orders verzamelden. Het doel was te onderzoeken of de persoonlijkheid van mensen van invloed is op de snelheid en zorgvuldigheid van het werk. Begin volgend jaar worden de uitkomsten verwacht.

Haven Havo

In schooljaar 2019-2020 begint er ook een vierde klas van de Haven Havo. Leerlingen met een mavodiploma of overstappers kunnen daar instromen. Ze kunnen het examenprofiel Natuur & Gezondheid (N&G) of het profiel Natuur & Techniek (N&T) kiezen.

De Haven Havo is dit jaar met een eerste klas van start gegaan. In deze samenwerking met het Calvijn Vreewijk Lyceum delen we kennis, ervaringen en faciliteiten.

Doorstroomprogramma

Voor veel mbo-studenten blijkt de overgang naar het hbo erg groot. De helft van de mbo-studenten stopt daarom binnen één jaar op het hbo. Met het doorstroomprogramma worden studenten vanaf het tweede jaar op het mbo voorbereid op de overstap naar het hbo. Ook in het eerste jaar van het hbo krijgen ze ondersteuning. STC Group is vanaf het begin in januari 2017 bij het project betrokken.

Skillslab Maritiem

Tijdens de open dag op 17 november wordt het Skillslab Maritiem aan de Lloydstraat feestelijk geopend. Het is een oefen- en leeromgeving waar studenten mogen experimenteren, fouten maken en waar proefondervindelijk kan worden aangetoond waarom de ene oplossing beter is dan de andere. Leerlingen, studenten én bedrijven kunnen hier experimenteren, testen en optimaliseren om zo efficiënte en toekomstbestendige schepen te bouwen.