Nieuws

Van Curaçao, Aruba of Bonaire naar Rotterdam

In Nederland een mbo-opleiding volgen is voor jongeren van Aruba, Bonaire en Curaçao een interessante optie. Maar 'even' naar Nederland vliegen voor een intakegesprek is kostbaar en ingewikkeld. Het STC mbo college organiseert daarom samen met Stichting Studiefinanciering Curaçao ter plekke een intakedag. Docent Gerben van der Meulen gaat op 1 juni naar Curaçao. Gemiddeld komen er ieder jaar vijftien tot twintig studenten van de Nederlandse Antillen om bij het STC een opleiding te volgen.

Uitwisseling met Oman

Veertien studenten uit Brazilië, India, Pakistan, Bangladesh, Kazachstan en Nederland volgen de eenjarige Master of Shipping and Transport. Als onderdeel van hun studie bezoeken ze Oman, om daar in opdracht van de overheid de plannen om de haven van Oman groter en grootser te maken, door te lichten. Is bijvoorbeeld de aanleg van een spoorlijn effectief, of kan er beter ingezet worden op short sea shipping? Aan het einde van hun verblijf presenteren de studenten de eerste resultaten aan (vertegenwoordigers van) de regering. Vervolgens schrijven ze hun thesis over Oman. STC Group heeft een samenwerkingsverband in Oman, International Maritime College Oman (IMCO).

Dresden meets Rotterdam

Derdejaars studenten van een logistieke opleiding in Dresden kwamen op bezoek bij tweedejaars studenten van de mbo-opleiding Logistiek supervisor. De Duitse studenten bezochten onder andere een aantal bedrijven in de logistieke sector. Bij RSC Rotterdam zagen ze bijvoorbeeld hoe containers met goederen op de trein naar hun thuisstad geladen werden en ze bezochten Royal Lemkes, een internationaal opererende logistieke dienstverlener. Daarnaast verzamelden ze op de fiets groenten in de kassen in het Westland en natuurlijk maakten ze een rondvaart door de Rotterdamse haven. Bekijk de vlog die Tycho van deze week gemaakt heeft. Volgend schooljaar bezoeken onze studenten Dresden.

Studiereis naar Barcelona

In oktober gaan vijftien studenten en twee docenten van de opleiding Manager havenlogistiek twee weken op studiereis naar Barcelona. Ze bezoeken de mbo-scholen CESF en Jaume Mimó, verschillende bedrijven en varen op een ropax-schip (half passagiersschip, half goederenvervoer) van Barcelona naar Civitavecchia in Rome en terug. Tijdens de reis krijgen ze lessen van de Escola Europea. Het is de bedoeling dat deze studiereis onderdeel wordt van een keuzedeel.

Dit project werd gefinancierd met de steun van de Europese Commissie.
De verantwoordelijkheid voor deze publicatie (mededeling) ligt uitsluitend bij de auteur; de Commissie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het gebruik dat kan worden gemaakt van de informatie die het bevat.